No vége a szokásos őrületnek, már "csak" a feldolgozás marad hátra. A piac nagy nyerteseinek ügyfelei reménykedjenek, hogy a biztosító bírni fogja a munkát, kapnak kötvényt, lesz csekkjük-lehívják a díjukat...stb. Láttuk idén tavasszal, amint az egyik nagy biztosító ügyfelei februárban-márciusban még a csekkre vártak.

Fontos tudni, az AIM kivonul a piacról. Január 1-i évfordulós ügyfeleinek évfordulóra felmondta a KGFB-t, aki 2010 évközben vett járművet és kötött náluk biztosítást, azoknak akkor fogja felmondani. (hisz 2010-től a kötés, pontosabban a kockázatviselés kezdetének napja az évforduló, nem január 1.) DE: feljánlja most, hogy közös megegyezéssel szüntessék meg jan. 1-el és akkor jan. 1-el lehet újat kötni. Papírt aláírva visszaküldeni és kiválaszthatjuk erre a szezonra új szerelmünket.

Szerző: sporting1.6  2010.12.12. 07:57 Szólj hozzá!

Csak szólok:

Ha 2010.01.01-től kötöttél magadnak új kötelezőt és nincs még csekked, szaladj a biztosítóhoz és fizess. Legalább az is kiderülhet, ha mégse nincs biztosításod.

Szerző: sporting1.6  2010.02.27. 09:01 Szólj hozzá!

Elsőre legyen valami aktuális:

Van már KGFB csekked? Ha még nem kaptál volna, ne aggódj: 60 nap a türelmi idő! Amennyiben erről rendőrbácsi nem akarna tudni, ne hagyd magad! Amikor átkötöttél (mer' ugye átkötöttél), biztosítási ajánlatot kaptál, no azt mutogasd erősen és hangoztasd, hogy egy csomó minden megváltozott, illene tudnia róla. A 30 is 60 lett.

Azért február közepén már kezdj aggódni, ha addig sem kaptál csekket (esetleg kötvényt sem). Már lehetőleg ne telefonálgass, ne írj mailt, irány az illetékes biztosító legközelebbi fiókja. Ha a pénztár nyitva, be is fizetheted. Ráadásul kiderülhetnek olyan dolgok, amelyek már kiderülhettek volna, ha megkaptad volna/megnézted volna a kötvényed. Hogy annyi-e, az annyi. Most reklamálhatsz, ha mégse. Valami kedvezményről utólag sem küldtél igazolást, nem is akkor születtél, nem ott lax, nem olyan autód van, a B10-ed meg csak B8, mert arról az aprócska koccanásról elfeledkeztél, amikor a netes kötésnél nyomkodtad a gombokat össze-vissza.

Szóva lehetsz nyugodt, de az utolsó pillanatban (ha kötvényed sincs, telefonon bizonyosodj meg arról, hogy tényleg van biztosításod, mennyi az időszaki díja és hová utalhatod) legalább utalj. Tedd el az utalást igazoló izét és reménykedj, hogy a rendőr legalább hallott arról, hogy létezik internetbank, ha azt használtad.

 

Szerző: sporting1.6  2010.01.31. 08:33 Szólj hozzá!

Címkék: biztosítás biztosító kgfb gfb kötelező csekk

süti beállítások módosítása